Hová vigyem a gyermekem ha minden ovi tele van? Vissza kell mennem dolgozni de Ő még nincs 3 éves? Ki vigyázzon rá, ha egy-egy napra, ha rengeteg elintézni valóm van?
Hová vigyem a gyermekem ha minden ovi tele van? Vissza kell mennem dolgozni de Ő még nincs 3 éves? Ki vigyázzon rá, ha egy-egy napra, ha rengeteg elintézni valóm van?

2008 szeptemberében nyitottuk meg Velence első Családi Napközijét, mely az első pillanattól kezdve nagy érdeklődés fogadta a környéken élő szülőket, majd 2013 októberében megnyitottuk második napközinket is a Bence-hegyen, melynek a Pöttöm Pöttyök Családi Napközi nevet adtuk.
Azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítsünk a szülőknek, hogy vissza tudjanak menni dolgozni, és ezalatt az idő alatt biztonságban tudják gyermeküket.
Elképzeltük a számunkra jó családi napközit, majd megvalósítottuk. Olyannak teremtettük, ahol legfontosabb a gyermek. Elsődlegesnek tartjuk a szellemi és testi fejlődésüket, az önállóságra való szoktatásukat, de tesszük mindezt úgy, hogy folyamatosan a segítségükre legyünk, miközben figyelünk minden apró részletre.

Ami a legfontosabb, minden esetben figyelembe vesszük a gyermek eddigi megszokott ritmusát, életét, és a szülőkkel folyamatosan és szorosan együttműködve dolgozunk azon, hogy a lehető legkönnyebben és boldogan tanuljon, fejlődjön, méghozzá úgy, hogy ezt játékként, szórakozásként élje meg.

Hisszük, hogy gyermekeinket nem elegendő csak szeretni, elfogadni, maximális tisztelet is jár nekik, hiszen így tudnak kiteljesedni, pozitívan fejlődni, legyen az otthon, az óvodában vagy egy családi napköziben.

Számtalan szülő és gyermeke megfordult már nálunk, és bizony látom, hogy nekünk, anyukáknak nem egyszerű ott hagyni szemünk fényét egy idegen helyen, idegen környezetben, idegen emberekkel. De elmúlik az a bizonyos 2 hét (beszoktatás) és az anyukák arcán napról napra látszik, – mikor elbúcsúznak gyermekeiktől- a megkönnyebbülés, hogy JÓ helyre hozták legféltettebb kincsüket, mert itt jól érzik magukat. Mindent megkap, mire szüksége van, a törődést, a gondoskodást, a szeretetet és nem utolsó sorban a tudást, ami elindítja őket a tanulás útján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.